Forum

działanie (mariola_85)
Od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad taki xxx akupunktura jest całkowicie bezpieczva?? czy po sesji mogą wystapić jakies komplikacje?? czekam na odpowiedz pozdrawiam- mariola
(więcej...)

1
rzucanie palenia (adrianna)
moj maz byl na tym , wbili mu igielki do ucha, przestal palic z minuty na minute ale tez trzeba duzo silnej woli, a przytyl chyba z 30 kilo, tyje sie normalnie,
(więcej...)

2
akupunktura (Krystian)
Wiele dobrego słyszałem o akupunktórze. Czy ktoś mógł by mi powiedzieć na czym ona dokładnie polega???
(więcej...)

1
(Cygan)
Akupunktura jest to nakłuwanie igłami odpowiednich receptorów, odpowiedzialnych za daną chorobę. Można wyleczyć nią bardzo poważne choroby( wszelkiego rodzaju nerwice,a nawet choroby psychiczne,choroby układu pokarmowego, astmy ,alergie,choroby serca i wiele wiele innych). Warunkiem jest natomiast znalezienie dobrego lekarza i sprawdzenie jego certyfikatu i umiejętności.
(więcej...)

1
Co jest skuteczniejsze akupunktura czy leki przeciwbólowe? (Ada )
Szanowni Państwo W przypadku przewlekłego bólu szukamy różnych sposobów na walkę z nim, korzystając także z tego, co ma do zaoferowania medycyna alternatywna. Jest to między innymi akupunktura, która polega na nakłuwaniu specjalnymi igłami wybranych punktów na ciele człowieka. Akupunktura to jedna z nielicznych metod medycyny naturalnej uznanych przez Światową Organizację Zdrowia i jest bezpiecznym uzupełnieniem tradycyjnych sposobów przeciwbólowych stosowanych przez pacjentów na co dzień. Zabiegu nie należy się obawiać, ponieważ stosowane igły są jałowe, jednorazowe i bardzo cienkie, o grubości porównywalnej z średnicą włosa. Pacjent niemalże nie odczuwa momentu przechodzenia ostrza przez skórę. Akupunktura znalazła zastosowanie przy dolegliwościach towarzyszących zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, dyskopatii, rwie kulszowej i innym bólom korzeniowym, w bólach głowy, zespole bólu mięśniowo-szkieletowego, w nerwobólach nerwów obwodowych, w tym nerwu trójdzielnego i twarzowego oraz neuralgiach po półpaścu. Poznański szpital i przychodnia Med Polonia
(więcej...)

7
akupunktura kosmetyczna (Mimi)
Czy ktoś z was próbował akupunktury kosmetycznej, podobno nieźle można sobie poprawić wygląd i odmłodzić. Warto czy nie dajcie jakieś posty?
(więcej...)

1
akupunktura w poradniach leczenia bólu (Kate)
Witam, ostatnio zainteresowałam się akupunkturą. Podobno stosowana jest przez lekarzy w specjalnych poradniach leczenia bólu. Czy akupunktura może przynieść ulgę przy ciągłym bólu nóg i rąk? Czy ktoś wie coś w tym temacie?
(więcej...)

1
akupunktura w leczeniu nałogów (Irek)
Mój znajomy ma problemy z alkoholem i papierosami, czy akupunktura byłaby w stanie go wyleczyć?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawnÄ… odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?